Introductie Maranatha Amersfoort/Leusden

De Gemeentelijke begraafplaats Rusthof is de grootste begraafplaats van Amersfoort, gelegen aan de rand van landgoed Den Treek. Het oudste deel is in 1931 aangelegd in een bos, waarbij de natuurlijke situatie zoveel mogelijk in stand gehouden is.

Bij de entree van de begraafplaats staat de monumentale aula uit 1931, ontworpen door architect Van der Tak. Hier vinden over het algemeen de begrafenisplechtigheden plaats. De aula heeft een prachtige akoestiek en ademt een sfeer van rust en inkeer uit. Er staat een fraai orgel en er zijn voorzieningen voor muziekweergave en geluidopname.

Maranatha is het katholieke gedeelte van begraafplaats Rusthof. Het ligt gescheiden van de rest van de begraafplaats door de A28. De graven liggen op kleine grasvelden en in het bos. Een apart gedeelte is bestemd voor kindergraven. Tevens is er een speciaal veld waar de overleden broeders van de Kruisheren liggen begraven. Op de begraafplaats zijn twee soorten graven. Verspreid tussen de bomen liggen de bosgraven, terwijl de padgraven langs een goed toegankelijk pad liggen.
Het is mogelijk zelf de plaats van het graf uit te kiezen.

De gemeente Amersfoort voert het beheer uit over deze begraafplaats.

Inlichtingen en verzoeken om begraven te worden op Maranatha graag richten tot Rusthof.

telefoonnummer: 033 461 3603

website: cba-amersfoort.nl