Introductie St. Joseph Hooglanderveen

Achter het katholieke kerkje Sint Joseph in Hooglanderveen ligt de vredige en stille begraafplaats. Kerk en begraafplaats zijn beide in 1918, op 1 mei van dat jaar, in gebruik genomen. De grond werd geschonken door de eigenaren van een boerderij en als dank heeft de parochie hun graven altijd in stand gehouden.

In 2004 is de begraafplaats uitgebreid. In 2010 is de Sint Joseph kerk opgegaan in de nieuw opgerichte parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort als één van de tien vierplekken binnen deze nieuwe parochie.

Parochianen die zijn ingeschreven bij de parochie Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort kunnen hier begraven worden. Meer informatie hierover kunt u vinden in het algemeen reglement.
De kerk is beschikbaar voor afscheidsbijeenkomsten en biedt plaats aan 360 mensen.

Zowel op het oude als op het nieuwe deel van de begraafplaats is ruimte voor nieuwe graven. As kan een plaats krijgen in een urnenmuur of op het verstrooiveldje.
De namen van de mensen van wie de as verstrooid is, komen op een klein monument te staan. De begraafplaats wordt goed onderhouden door de beheerder en vrijwilligers. De begraafplaats is omheind en gaat ‘s nachts op slot. Voor bezoekers staan bankjes klaar.